Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.

HVORDAN FUNGERER KRAFTOVERFØRSLEN EGENTLIG, NÅR MAN CYKLER?

Grundlæggende er der to ting, der bidrager til kraftoverførslen mellem cykelsko og pedal. Den ene er forbindelsen mellem sålen og pedalen, og den anden er den stive sål på skoene. Systemet bag dette kaldes klikløs pedal. Klikpedaler er cykelsko med en integreret klampen, de såkaldte klamper. Denne forbindelse er særlig mærkbar under dine opadgående bevægelser.

Under en opadgående bevægelse kan du se, at pedalen trækkes opad med cykelskoen. Det giver cyklisterne et lynhurtigt spark. Desuden er sålens stivhed af stor betydning for din cykelsko. Jo større stivhed sålen har, jo mindre energi går til at deformere sålen, når du træder i pedalerne. Det betyder, at der overføres mere kraft direkte til pedalerne.

DE FORSKELLIGE ANVENDELSESOMRÅDER FOR CYKELSKO

Afhængigt af anvendelsesområdet vil dine cykelsko have forskellige funktioner. Der findes særlige skovarianter til brug på en racercykel, ligesom på en mountainbike eller trekkingcykel. Modellerne af cykelsko til landevejscykler er kendetegnet ved en høj stivhed i sålen. På en landevejscykel er det især vigtigt at være aggressiv i starten. Sålen på disse cykelsko er normalt ikke profileret.

Med mountainbikesko er prioriteterne anderledes. Afhængigt af kørestilen kommer de racing-orienterede såler i betragtning, alternativt all-mountain-modellerne. De førstnævnte har en stiv sål. Sidstnævnte overbeviser derimod med en sålprofil, der er velegnet til glidende passager. Alle Mountaibike-sko er udstyret med en minimal profil, så du kan gå på ubefæstet underlag uden problemer.

Skoene til vandreture er derimod mindre stive. Disse modeller har en naturlig rullebevægelse, hvilket er nyttigt på stier i byerne. Som med andre skomodeller kan du naturligvis få specifikke versioner til kvinder eller mænd.

VIGTIGE FAKTORER, NÅR DU KØBER CYKELSKO

Når du køber cykelsko, skal du først og fremmest gå efter en fast og individuel pasform. Vabler på hælene eller anklerne kan hurtigt ødelægge cykelsportens glæde. Vælg størrelsen på dine cykelsko, så skoen sidder godt til i hælområdet. Tåområdet bør ikke være for lille. Det er den eneste måde at undgå trykpunkter på. Separate indlægssåler tilpasser sig din individuelle fodform. Det lukningssystem, du vælger, har dog endnu større indflydelse på pasformen. Velcrolukninger giver dine sko en høj grad af stabilitet. Cykelsko med snørebånd scorer derimod point med hensyn til bærekomfort.

FORDELE OG ULEMPER VED CYKELSKO

På grund af de to forskellige såler har du et forskelligt valg af passende cykelsko afhængigt af pedalerne. Tag dig god tid til at se på fordele og ulemper, så du kan finde de optimale sko.

FORDELE:

  • ingen risiko for at glide med skoene på
  • bedre overførsel af kraft til pedalerne
  • endnu mere sikkerhed
  • modeller med snørebånd eller velcro fås

ULEMPER:

  • kan tage længere tid at tage af og på
  • klik-system skal øves

TRÆNING MED DE RIGTIGE CYKELSKO

Cykelsko er forbindelsen mellem dig og din cykel. Et sikkert greb, optimal kraftoverførsel og mere sjov under kørslen er fordelene. Du kan også finde passende tilbehør til de respektive sko i vores online shop. Vælg dit nye par cykelsko nu, uanset om de er udstyret med et kliksystem eller en slidsål. Vi tilbyder de rigtige cykelsko til enhver cykel!