• 10% rabat på alle varer i butikken*
 • Gratis forsendelse fra 599 DKK
 • Members Only: Adgang til eksklusive produkter
 • 12 måneder for kun 75 DKK*
Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.

DE STØRSTE FORDELE VED CYKELSHORTS

Det mest behagelige sted at sidde i længere tid er ikke cykelsadlen. Presset. Jo længere du kører, jo mere stiger den. Derfor har cykelshorts specielle gel- eller skumpuder, der aflaster trykket der, hvor du hviler direkte på sadlen. Dette øger komforten. Samtidig er cykelshorts lavet af funktionelle materialer, der ikke absorberer fugt og beskytter kropsvarmen bedre, når det er koldt.

På den måde holder dine muskler sig varme i længere tid, selv på lange ture. Samtidig er cykelshorts skåret på en sådan måde, at de følger dine bevægelser på cyklen og ikke giver trykmærker. Modeller med remme garanterer også en konstant pasform - selv hvis turen bliver lidt mere intens.

HVILKE TYPER CYKELSHORTS FINDES DER?

Mountainbikes stiller andre krav end landevejscykler, og skiftende temperaturer stiller dig over for andre betingelser end konstant varme. Udvalget i vores butik med cykelshorts hos Keller Sports er tilsvarende alsidigt:

 • Shorts bruges primært på mountainbikes. De er bredere skåret end de traditionelt meget tætsiddende shorts til landevejscykler og giver derfor plads til protektorer. Robuste materialer beskytter dig mod stiens faldgruber: mod grene og træstammer, samtidig med at de beskytter dig mod fald, mens forstærkninger på inderlårene forhindrer skrammer. Shorts har en indvendig short. De er dog normalt aftagelige, så du kan kombinere dem med funktionelle cykelunderbukser. Til vinteren findes der termiske modeller.
 • De korte tights har et tætsiddende snit, er fremstillet af elastiske materialer og giver dig mulighed for at bevæge dig frit i sadlen. Samtidig reducerer det kropsnære snit luftmodstanden og fremmer dermed højere hastigheder eller sparer energi på lange ture. Korte strømpebukser slutter, som navnet antyder, over knæet. De har forstærkninger i skridtet og på indersiden af lårene og skurrer derfor mindre hurtigt end almindelige shorts.
 • Strømpebukser adskiller sig næppe fra korte strømpebukser med hensyn til deres grundlæggende opbygning. De sidder også tæt, er fremstillet af elastiske materialer og er derfor særligt velegnede til landevejscykling. Du finder også forstærkninger på indersiden og i skridtet. Den største forskel ligger i længden. Strømpebukser fås både i 3/4-længde og i fuld længde, så de kan ledsage dig på ture på koldere dage.
 • Strømpebukser har stropper og derfor ingen linning. Dette sikrer, at dine cykelshorts ikke glider eller skærer permanent ind, hvilket igen øger bevægelsesfriheden. På kolde dage beskytter bib shorts også dine nyrer, mens du kan have dem på uden cykeltrøje i virkelig varme temperaturer takket være stropperne.

CYKELSHORTS: HVILKE MATERIALER ER TILGÆNGELIGE?

Forskellige materialer sikrer, at du kan tilpasse dine cykelshorts så præcist som muligt til dine ture. Nogle modeller er mere robuste, andre mere elastiske. Nogle er mere åndbare, andre mere vandafvisende:

 • Polyester: Især hvis du ønsker, at dine cykelshorts skal være særligt funktionelle og robuste på samme tid, vælger producenterne at bruge polyester. Især fordi materialet lagrer varmen godt og på trods af sin holdbarhed transporterer fugten til ydersiden.
 • Polyamid: Hvis et par cykelbukser skal afvise vand, anvendes det materiale, som de første nylonbukser blev fremstillet af. Dette er muligt på grund af dens tætte struktur. Polyamid er også robust og tørrer hurtigt. Da åndbarheden lider under det, blandes andre materialer ind. På trods af polyamidens høje elasticitet anvendes der ofte elastan i cykelshorts.
 • Nylon er ekstremt slidstærkt, åndbart og funktionelt på samme tid og er derfor ideelt egnet til cykelshorts. Materialet har dog ikke vandafvisende egenskaber og skal derfor i tvivlstilfælde have en ekstra belægning.
 • Letvægt, funktionel, nem vedligeholdelse: Cykelshorts skal normalt opfylde flere opgaver på samme tid. Blandede stoffer er derfor ikke ualmindeligt. Mange modeller er både åndbare og robuste, funktionelle og behageligt lette. Specielt til cykelshorts til landevejscykling giver spandex den nødvendige strækbarhed.

HVILKE EGENSKABER HAR CYKELBUKSER?

Åndbar eller vandtæt? Med lynlås? Med lommer? Forskellige cykelshorts har forskellige egenskaber. Her er en oversigt over funktionerne i de førsteklasses produkter fra butikken Keller Sports cykelbukser:

 • Stramme cykelshorts har ingen lommer. De ville kun være i vejen. I stedet kan du gemme energibarer og måske dine nøgler i din trøje. Shorts til mountainbikecykling har ofte sidelommer med lynlås.
 • Især bib shorts skaber en lille forhindring, når du skal på toilettet. Nogle producenter tilbyder derfor modeller til kvinder med lynlåse hele vejen rundt ved hofterne. Mænd bruger ofte bib shorts med lynlås foran.
 • Kompressionsshorts er særligt tætsiddende. Dette fremmer blodcirkulationen, stimulerer musklerne og forsinker træthed. Kompression hjælper også med regenerering.
 • Åndbarhed: cykelshorts er designet på en sådan måde, at der ikke samles varme mellem stof og hud. Vandtætte modeller har dog lidt mindre åndbarhed end andre modeller.
 • Fugttransport: Funktion som en central opgave. Takket være passende materialer transporterer cykelshorts sveden væk fra huden og sikrer dermed et godt kropsklima. Desuden forhindrer shortsene benene i at køle ned.
 • Termiske cykelshorts: Især på ture om vinteren har du brug for intensiv varmeisolering. Termiske materialer holder dine ben varme, men er stadig åndbare.
 • Reflekser på cykelshortsene er især nyttige, hvis du ofte er på vejen i skumringen eller endda i mørke. De øger synligheden.
 • Vandtætte og/eller vindtætte cykelshorts har mindre åndbarhed, men de holder dine ben tørre og varme i kraftige regnskyl og kraftige vindstød.
 • Indvendige shorts eller net fås hovedsageligt i bredere snit i cykelshorts. De har ofte en ekstra siddepude. Samtidig kan du tage dem af for at bruge dine cykelshorts med matchende funktionelle underbukser.
 • Med/uden remme: De er ikke nødvendige, men værdifulde. Du kan få cykelshorts med eller uden stropper. Variant nr. 1 giver dog mere støtte og forhindrer friktion mere effektivt.
 • Med/uden siddeunderlag: Selv om det ikke er alle modeller, der er udstyret med et siddeunderlag, anbefales det altid at have et. Det mindsker trykket på balderne og sidebenene og gør lange ture mere behagelige.
 • Sømløse cykelshorts reducerer risikoen for friktion og de deraf følgende åbne pletter. Dette er en behagelig effekt, især på lange ture.

HVORDAN SKAL CYKELSHORTS SIDDE?

Da du normalt tilbringer flere timer i sadlen, skal dine cykelshorts altid sidde perfekt. De skal være stramme, men aldrig for stramme.

Hvorfor er cykelshorts så stramme?

Mens MTB-shorts har et lidt bredere snit, ligner shorts til landevejscykling en anden hud. På den måde understøtter de bedst dine bevægelser i sadlen og klapper ikke i vinden. De må dog aldrig snøre eller skære ind.

Hvad har du på under dine cykelshorts?

Der findes ikke én endelig løsning. Da cykelshortsene sidder tæt, kan mange cyklister undvære ekstra underbukser. Men det er muligt. I dette tilfælde skal du dog bruge et par tætsiddende funktionelle underbukser.

Fri bevægelighed

For at forhindre, at dine svedige ben glider opad, når du træder i pedalerne, har mange cykelshorts en bund af silikone. Din bevægelsesfrihed er derfor ikke begrænset. Især hvis bukserne er stramme, men ikke for stramme. Du undgår trykpunkter. De bør heller ikke skære ind nogen steder.

Forebyg friktion

Der er ikke meget mere ubehageligt end at føle en skrammende smerte midtvejs på turen. Et par perfekt tætsiddende cykelshorts er en faktor, der kan forhindre dette. Sørg også for, at sømmene er så flade som muligt, måske endda ikkeeksisterende. Dette forhindrer også friktion.

Shorts vs. cykelshorts uden stropper

Bukser med stropper har to fordele: På den ene side forhindrer de, at man glider, og på den anden side giver de nyrerne ekstra beskyttelse ved at give mere varme.

DE BEDSTE CYKELSHORTS TIL HVER SÆSON

Varme. Koldt. Skiftende temperaturer og forhold. Til hver sæson kan du finde de rigtige cykelshorts online i vores udsalg af cykelshorts.

Cykelshorts til vinteren

I den kolde årstid skal de perfekte cykelshorts holde dine ben varme og samtidig være åndbare. Lange termiske modeller er derfor et godt valg. For at opnå bedre synlighed bør du også bruge bukser med reflekser.

Cykelshorts til sommeren

Når temperaturen stiger, er gode cykelshorts effektive til at transportere fugt væk fra huden og er desuden lette og åndbare. Spænderne forhindrer dem i at glide frem og tilbage.

Cykelshorts i overgangsperioden

I det omskiftelige vejr om efteråret og foråret skal dine cykelshorts kunne holde vinden ude og stadig være åndbare. Her er lange modeller uden varmeindsats et godt valg.

HVORDAN (OFTE) VASKER DU CYKELSHORTS?

Da de ofte kommer i direkte kontakt med huden, bør du rengøre dine cykelshorts efter hver tur. Følg producentens anvisninger på etiketten. I maskinen skal du bruge så få omdrejninger som muligt, når du centrifugerer, og flydende eller funktionelt vaskemiddel. Til gengæld bør du undgå at bruge vaskepulver og blødgøringsmiddel for at bevare buksernes optimale funktion. Et hygiejnisk rengøringsmiddel forhindrer også dannelsen af bakterier og lugte.

CYKELSHORTS HOS KELLER SPORTS

Hos Keller Sports kan både mænd og kvinder finde de rigtige cykelshorts online og til enhver lejlighed: cykelshorts til mountainbike såvel som til racercykel, til vinter såvel som til sommer, til alpinture såvel som til dagsture. Derudover er der kun topmærker som Alé, Assos, Castelli og Craft. Falke, For.Bicy, Giro, Gore Wear, Maloja, Pearl Izumi samt POC og Scott er også i sortimentet i vores cykelbukseshop, hvor du nemt kan bestille online. Derudover tilbyder vores udsalg af cykelbukser regelmæssigt særligt attraktive tilbud på cykelbukser.

GÅ IKKE GLIP AF DET!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu, få en 80 DKK voucher* og modtag jævnlige e-mails fra os med eksklusive tilbud og forsalg til dig.

Fornavn (valgfrit)
Efternavn (valgfrit)

Tak!

Aktiver venligst dit abonnement ved at trykke på linket i den e-mail, vi netop har sendt dig.