• 10% rabat på alle varer i butikken*
 • Gratis forsendelse fra 599 DKK
 • Members Only: Adgang til eksklusive produkter
 • 12 måneder for kun 75 DKK*
Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.

CYKELBRILLER: OPTIMALT UDSYN OG BESKYTTELSE

De store linser på cykelbriller er en klar forskel fra normale hverdagsbriller. De giver dig et bredt og godt udsyn i trafikken og i terrænet. Desuden beskytter de dig bedre mod vind og sol, fordi de lukker sig om dit ansigt. Cykelbriller er for det meste lavet af plastik. Brillerne skal nemlig også beskytte dig i tilfælde af ulykker, og derfor er de specielle plastlinser brudsikre og brudsikre.

CYKELBRILLER: DE RIGTIGE BØJLER TIL ET FAST GREB

Brillebøjlerne på dine cykelbriller er det vigtigste. Sørg for, at du køber den rigtige størrelse. Tindingerne skal sidde fast på ørerne uden at trykke. Et blødt og fleksibelt materiale forhindrer trykpunkter. Derfor bør du foretrække disse templer frem for dem, der er lavet af stive og hårde materialer. Med et fleksibelt materiale kan du forme enderne efter din smag og tilpasse dem, så de passer til dit hoved. Ekstra gummi øger grebet på dine tindinger og forhindrer, at de glider, mens du kører. Hvis brillerne er for små, kan de klemme meget og indskrænke dit synsfelt. Hvis stelene er for store, glider brillerne under kørslen og er derfor generende. Derfor skal du sørge for, at dine cykelbriller har den rigtige størrelse. Et brillehalsbånd er altid en nyttig tilføjelse, så du ikke mister dine briller under kørslen og hurtigt kan tage dem af, hvis det er nødvendigt.

CYKELBRILLER: FILTERKATEGORIER OG UV-BESKYTTELSE

For at opnå effektiv beskyttelse mod UV-A- og UV-B-stråler skal dine nye cykelbriller være forsynet med UV 400-mærket. Hvis brillerne opfylder kravene til dette mærke, filtreres UV-stråler med en bølgelængde på op til 400 nanometer pålideligt, herunder UV-B- og UV-A-stråler. Med en CE-mærkning ("Conformité Européenne") på dine cykelbriller lover producenten, at der som minimum er UV-beskyttelse på op til 380 nanometer - dette krav gælder i hele Europa. En anden faktor er farven på linsen. Selv om farven ikke regulerer UV-beskyttelsen, bestemmer den, hvor meget lysstyrke der sendes til dine øjne. Jo lysere det omgivende lys, du befinder dig i, jo mørkere skal farven være. Så i ørkenområder skal du tage mørkere cykelbriller på end til en tur gennem mørke skove. Lysgennemgang, også kaldet blændingsbeskyttelse, er opdelt i filterkategorier med 5 niveauer (klasser: 0-4):

 • Kat. 0: Lysabsorption: op til 20 %, til overskyet, svagt lys.
 • Kat. 1: Lysabsorption: op til 57 %, til overskyede dage
 • Kat. 2: Lysabsorption: op til 82 %, til enkle sommerdage
 • Kat. 3: Lysabsorption: op til 92 %, til lyse omgivelser, sne eller havet
 • Kat. 4: Lysabsorption: op til 97 %, til meget lyse omgivelser med stærk refleksion: høje bjerge eller gletsjere

⚠️Solbriller med Cat. 4-glas er ikke egnede til kørsel!

I øvrigt har de forskellige farver også forskellige egenskaber:

 • Brune linser sikrer stærke kontraster selv i kraftigt solskin og giver et klart udsyn under dine ture. De beskytter dine linser mod skarpt sollys og er skånsomme for dine øjne.
 • Til mørkere lysforhold er gule til orange linser mere velegnede. De giver ekstra lysstyrke og er ideelle i mørkt vejr, tåge, tusmørke eller skumring eller mørke.
 • Foretrækker du simpel beskyttelse mod insekter, vind eller støv under alle vejrforhold? Så gå efter de gennemsigtige grå modeller. Med disse cykelsolbriller vil du næppe mærke nogen ændring i din synlighed.
 • Blå linser scorer særligt godt på overskyede dage. Disse modeller er dog ret ualmindelige til cykling, da de ikke gør det muligt at se farven orange i trafikken.

Et andet kvalitetsmærke ved cykelbriller af høj kvalitet er graden af antirefleksbehandling. Der skelnes mellem simpel og medium antirefleksbelægning (ET) og super antirefleksbelægning (SET). Antirefleksbelægning forhindrer refleksioner forårsaget af vildfarent lys, som kan opstå, når lysstråler, der kommer ind fra siden eller ovenfra, rammer glassets inderside. Afhængigt af producenten kan der skelnes mellem typen og kvaliteten af en glasoverfladebelægning. Andre almindeligt nævnte funktioner i overfladebelægninger til cykelbriller er:

 • Anti-Fog (beskyttelse mod tåge på brillerne eller damp, fugt).
 • Anti-Reflex (antireflekterende belægning)
 • Anti-Scratch (beskyttelse mod ridser)

Mange cykelbriller leveres i øvrigt med erstatningslinser i andre farver, som du kan skifte efter dine præferencer og vejrforholdene. På denne måde holder dine nye cykelbriller hele året.

KØB CYKELBRILLER ONLINE HOS KELLER SPORTS

Briller til landevejscykler og MTB-briller er en del af dit grundlæggende sportsudstyr. De giver beskyttelse i alle vejrforhold og sikrer, at vind, støv og insekter ikke forstyrrer dine øjne og dit udsyn under kørslen. Uanset om det er med udskiftelige linser eller som normale MTB-briller: Modellerne i vores online shop gør dine cykelture endnu mere behagelige. I vores online shop finder du modeller af høj kvalitet fra Alpina, UVEX, Oakley, Julbo, POC, Scott, Sweet Protection og Smith Optics.

GÅ IKKE GLIP AF DET!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu, få en 80 DKK voucher* og modtag jævnlige e-mails fra os med eksklusive tilbud og forsalg til dig.

Fornavn (valgfrit)
Efternavn (valgfrit)

Tak!

Aktiver venligst dit abonnement ved at trykke på linket i den e-mail, vi netop har sendt dig.