• 10% rabat på alle varer i butikken*
 • Gratis forsendelse fra 599 DKK
 • Members Only: Adgang til eksklusive produkter
 • 12 måneder for kun 75 DKK*
Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.

OUTDOOR TØJ: HVAD HAR DU BRUG FOR?

Dit tøj til en vandretur eller en tur i bjergene består af forskellige lag, materialer og snit - og hvert stykke stof har sin egen specielle rolle at spille.

 • Man lægger toppe oven på hinanden efter løgprincippet:
  • Udendørs skjorter: Når man sidder tæt på kroppen, kræver det hurtigt tørrende stoffer. Outdoor-trøjer er derfor oftest fremstillet af syntetiske funktionsstoffer. Merinould er en ekstra varmende, men funktionel mulighed. På denne måde regulerer trøjerne kropstemperaturen og transporterer fugten direkte ud til ydersiden.
  • Udendørs hættetrøjer: Komfortabel. Opvarmning. Modstandsdygtig. Hættetrøjer er et fremragende og alsidigt lag til dit udendørs tøj. Udgaver med tommelfingerhuller beskytter desuden dine håndrygge, mens hætter beskytter din nakke.
  • Udendørs veste: Når vejret bliver koldt, vil du gerne beskytte din overkrop mod kulden. Dette er muligt med udendørs veste, som isolerer der, hvor du ellers ville miste mest varme. Samtidig giver de bevægelsesfrihed og luftcirkulation og beskytter dig mod fugt.
  • Udendørs jakker: Softshell-varianten er primært beregnet til at give varme, når vinden tager lidt til. Takket være en særlig behandling kan nogle modeller også tåle let regn. Du kan beskytte dig mod kraftige regnskyl med hardshelljakker, som ofte har åndbare membraner, der holder vandet ude. Fleecejakker beskytter dig mod endnu mere intens kulde.
 • Outdoor-bukserne har en afslappet pasform og giver bevægelsesfrihed. De er normalt fremstillet af syntetiske funktionsstoffer, og nogle indeholder også lidt elastan for at give større bevægelighed. Ved varmere temperaturer kan bukser til udendørs brug forvandles til shorts ved at lynlåse dem op. Der findes naturligvis også direkte korte modeller. Både korte og lange outdoorbukser beskytter dig mod fugt og vind, og der findes også specielle hardshellbukser til særligt våde vandreture.
 • Funktionelt undertøj: Udendørs skjorter og bukser sidder næsten som en anden hud. Men takket være funktionelle stoffer regulerer de din kropstemperatur, transporterer fugt væk fra huden og isolerer dig samtidig. Du kan vælge mellem korte, lange eller ingen ærmer samt shorts og lange underbukser. De er alle elastiske og hurtigtørrende.
 • Udendørs sokker: Sokker forhindrer, at dine vandrestøvler gnider mod dine ben. Pasform og materiale af høj kvalitet forhindrer vabler. Sidstnævnte er normalt fremstillet af syntetiske fibre og/eller merinould og sikrer et behageligt fodklima under vandreturen. Sørg for en optimal pasform uden rynker og glidning.

HVORFOR ER DET VÆRD AT BRUGE SÆRLIGT OUTDOOR-TØJ?

Hvis du bare tager af sted i jeans og T-shirt med en sweater og læderjakke i bagagen, kan det hurtigt ødelægge det sjove ved et udendørs eventyr. Fordelene ved udendørsbeklædning er simpelthen for alsidige:

 • Funktionalitet: Selv i køligere temperaturer får du sved på panden på vej op ad bjerget. Hvis vinden begynder at blæse, køler du hurtigt ned. Takket være funktionelle stoffer, der er specielt udviklet til fugttransport, hurtig tørring og kuldeisolering, forhindrer outdoorbeklædning netop dette.
 • Vejrbeskyttelse: For et øjeblik siden var der blå himmel, nu begynder det pludselig at regne. Der kommer også vind med. Ved hjælp af vandtætte membraner beskytter førsteklasses outdoorbeklædning dig mod regn, kulde og kraftigt træk - uden at stimulere svedproduktionen.
 • Holdbarhed: På bjerget eller i skoven kan du nogle gange blive fanget i sten, buske eller grene. For ikke at rive i stykker ved den første berøring er udendørsbeklædning derfor særlig robust.
 • Støtter kroppen under udendørs aktiviteter: I naturen skal du altid kunne bevæge dig frit. Derfor er funktionelt udstyr skåret bredt til på vigtige områder, så det ikke flagrer ubehageligt rundt på din krop. Samtidig støtter kompressionsundertøj musklerne.

DET RIGTIGE FRILUFTSTØJ TIL HVER SÆSON

Det er ikke kun efteråret eller vinteren, der bringer overraskelser og kulde. I bjergene behøver vejret ikke meget varsel for at skifte fra strålende solskin til regnvejr. Du bør derfor altid have en jakke med dig og også udstyre dig selv i overensstemmelse med grundstemningen i den pågældende sæson:

Udendørsbeklædning til vinteren

Udendørstøj om vinteren skal give varme og regulere fugtbalancen og kropsklimaet. Termiske stoffer og indsatser giver ekstra varme. Det er bedst at bruge løgprincippet, hvor man lægger tyndere lag i lag. Du bør nemlig ikke starte din vintervandring for tykt klædt på. Vandafvisende, vindtætte jakker med reflekser er altid en god idé. Undertøj bør være lidt tykkere end om sommeren.

Udendørsbeklædning til sommeren

Den lidt varmere overtræksjakke tager du kun med af sikkerhedshensyn. Ellers skal dit udstyr være åndbart, transportere fugten udad og køle kroppen. Samtidig sparer du vægt. En vandtæt hardshell-jakke er altid værd at have med i betragtning af mulige regnbyger.

Udendørsbeklædning til overgangsperioden

En vindjakke er den perfekte måde at bekæmpe en kølig brise på i overgangsmånederne. Den langærmede softshell-jakke beskytter mod kulde, mens en hardshell-jakke med vandtæt membran beskytter dig mod regnskyl. Selvfølgelig kan du lægge lag på lag fra funktionelt undertøj til skjorte og softshell. Du kan også pakke en udendørs vest.

HVORDAN SKAL OUTDOOR-TØJ PASSE?

Bevægelsesfrihed er særlig vigtig i naturen. Derfor skal dit friluftstøj sidde løst, men ikke fungere som et sejl for (mod)vinden. Det er vigtigt, at du kan bevæge dig frit, og at du ikke begrænses af stramtsiddende stof ved skuldre eller hofter. Sørg også for, at dit funktionelle friluftstøj ikke skurrer nogen steder.

HVORDAN (OFTE) SKAL JEG VASKE TØJ TIL UDENDØRS BRUG?

Da det sidder direkte på huden og absorberer mere sved, bør du vaske dit funktionsundertøj oftere end din vest eller hardshell-jakke. Samtidig er det værd at vaske sidstnævnte regelmæssigt, på trods af membranen og imprægneringen. Det skyldes, at snavspartikler kan binde vand og dermed reducere de vandafvisende egenskaber. Hvis der ikke står andet på etiketten - hvor du altid finder oplysninger om den foretrukne vaskemetode og temperatur - skal du bruge maskinen.

Hvis der findes et særligt program til funktionelt undertøj, skal du vælge det, indstille det til 30, højst 40 grader og dreje det med et par omdrejninger. Samtidig må du ikke fylde maskinen for meget. Til merinould og softshelljakker bør du også bruge et særligt vaskemiddel. Som udgangspunkt er et funktionelt vaskemiddel altid egnet, som er beregnet til skånsom vask af membraner og funktionelle stoffer. Undgå vaskepulver og blødgøringsmiddel.

OUTDOOR TØJ HOS KELLER SPORTS

Keller Sports udstyrer dig fuldt ud til dine vandreture, dine udflugter i naturen. Softshell jakker. Skjorter. Funktionelt undertøj. Hardshell-bukser. I vores outdoor-butik finder du præcis det outdoor-tøj online, som du har brug for til dine næste udflugter. Til alle vejrforhold. Fra de bedste mærker. Keller Sports' outdoor-sortiment omfatter funktionelt tøj og outdoor-produkter fra adidas Terrex, The North Face og Fjällräven, Dynafit, Mammut og Haglöfs. Patagonia, PYUA, Peak Performance, Schöffel og Salomon er også tilgængelige i vores outdoor-butik - til både mænd og kvinder. Det intensive look er det hele værd. Især fordi du nemt kan bestille online og finde fristende tilbud i Outdoor Sale.

GÅ IKKE GLIP AF DET!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu, få en 80 DKK voucher* og modtag jævnlige e-mails fra os med eksklusive tilbud og forsalg til dig.

Fornavn (valgfrit)
Efternavn (valgfrit)

Tak!

Aktiver venligst dit abonnement ved at trykke på linket i den e-mail, vi netop har sendt dig.