Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.

UDENDØRS JAKKER - PÅLIDELIGE LEDSAGERE

Desværre findes der ikke en funktionel jakke, der er universelt egnet til alle klimazoner på jorden, til alle vejrforhold, temperaturer, højder og formål. Dette skyldes især de forskellige betingelser og modstridende krav, som en sådan udendørsjakke skal opfylde. Men der findes forskellige typer af specielle udendørsjakker, som er perfekt tilpasset til den pågældende anvendelse. Og som ledsager dig som en trofast følgesvend i alle situationer og forhold.

UDENDØRS JAKKER - TYPER OG MODELLER

Nogle funktionelle jakker beskytter dig intensivt mod vand, andre isolerer kropsvarmen og beskytter dig mod isnende kulde. Nogle modeller imponerer med optimeret åndbarhed til særlig aktiv udendørs brug. Der findes mange forskellige typer jakker, og udvalget i Keller Sports Outdoor Shop er baseret på de samme egenskaber:

 • Hardshell-jakker giver dig intensiv beskyttelse mod fugt og vind. Takket være moderne membraner er de robuste og frem for alt vand- og vindtætte, samtidig med at de har en enkel åndbarhed.
 • Softshell jakker: Blød og behagelig at have på. De er meget åndbare, holder dig varm og giver dig en pålidelig fugttransport væk fra kroppen. Softshell jakker er vand- og vindafvisende, men ikke vandtætte som hardshell jakker.
 • Dunjakker: Intens varme her, let vægt der. I koldt vejr fungerer dunfjerne som en isolerende varmeakkumulator. Hvis dun kommer i intensiv kontakt med vand, klumper naturmaterialerne sammen og mister deres isolerende evne.
 • Fleecejakker har høj åndbarhed og lav fugtabsorption. De bruges ofte som et varmelag (mellemlag). Lav vægt og kort tørretid. Der findes også mere elastiske modeller af stretchfleece.
 • Udendørs parkas: Fra Alaska og Sibirien til den amerikanske hær og udendørsjakker. Karakteristisk, langt snit. Varmende, tykt for, ofte vind- og vandafvisende.
 • Dobbelte jakker: Dobbeltjakker er ofte en kombination af et varmende mellemlag (midlayer) og et vejrafvisende yderlag (hardshell). Fleecematerialer har vist sig at være velegnede til mellemlaget, mens det yderste lag ofte er lavet af en vejrbestandig membran som Gore-Tex eller Futurelight. Du kan adskille de to lag med en lynlås.
 • Vindjakke: Lettere, nem at pakke, men mindre robust og isolerende. Den enkle vindjakke hjælper dig, når du spontant har brug for lidt mere varme på cyklen eller hurtigt vil beskytte dig mod en kort regnbyge. Samtidig er de betydeligt mindre robuste, isolerende og vandtætte end hardshells.

FUNKTIONELLE JAKKER: MATERIALER OG ANVENDELSESOMRÅDER

Tekstilteknologier til udendørsjakker kan groft sagt opdeles i to anvendelsesområder - vejrbeskyttelse og varmeisolering. Der anvendes forskellige materialer afhængigt af typen af jakke.

Vejrbestandigt yderste lag

Gore-Tex, Futurelight, Proof, Venturi - disse navne står for innovative syntetiske fibermembraner, der yder en meget effektiv beskyttelse mod vind, vand og kulde - og som samtidig er åndbare. De funktionelle tekstiler er også ekstremt lette, så de bruges altid som et vejrbestandigt yderlag til regnjakker, hardshelljakker eller vindjakker.

Varmende inderste lag

ThermoBall, Merinould, Primaloft, Climaheat, dun eller fleece - disse udtryk beskriver det varmende mellemlag og anvendes til foring af jakker. Materialerne er lette, åndbare og giver en fremragende isolering. Ulempen ved merinould og dun er den længere tørretid sammenlignet med syntetiske fibermaterialer.

UDENDØRS JAKKER: VIGTIGE EGENSKABER

Afhængigt af typen af funktionel jakke er der mange gadgets eller særlige funktioner - de mest nyttige funktioner er:

 • Indvendige og udvendige lommer: Lommer i forskellige størrelser til hænder, smartphone, pung og andre småting. De udvendige lommer skal være vandafvisende og lette at lukke. Vandtætte lynlåse er en fordel.
 • Krave, lynlås og hætte: Gennemgående eller kun op til brystet. Udendørsjakker har ofte vandtætte lynlåse. Aftagelige eller aftagelige hætter er en fordel, især hvis du ønsker at bære huer, tørklæder, ski- eller cykelhjelme i tillæg.
 • Vandtætning (DWR) bruges til at gøre jakkens yderste lag ekstra vandafvisende. Dette er især nyttigt for membraner, som ikke yder en meget intensiv beskyttelse mod vandindtrængning, f.eks. softshelljakker. Ud over de sædvanlige imprægneringssprays anvendes der nu også miljøvenlige løsninger.
 • Åndbarhed: Et behageligt kropsklima i jakken på grund af konstant luftskifte forhindrer dannelse af svedpletter. Dette afhænger af jakketypen og de ydre materialer. Softshell-jakker er f.eks. mere åndbare end hardshell-jakker.
 • Ventilationsspalte: Understøtter åndbarheden afhængigt af jakkemodellen. Ofte indarbejdet nær armhulerne og ryggen. Nogle har også en lynlåsfunktion eller en lynlås.
 • Reflekterende elementer: Lysreflekterende elementer på jakken, som øger synligheden i skumringen eller i mørke.
 • RECCO-reflektorer: Passive reflektorer, der kan indbygges i udendørsbeklædning. RECCO-reflektorer kan reflektere et radiosignal, der udsendes af særlige søgeapparater. Søgemaskinen kan bruges af bjergredningshold og redningshold i forbindelse med ski- og lavineulykker. Ifølge producenten har systemet en rækkevidde på 200 m på overfladen og 30 m ved søgning i sneen.

OUTDOOR JAKKE: DEN RIGTIGE PASFORM

Præcis hvordan du bærer din udendørsjakke afhænger af anvendelsesområde, type, aktivitet og figur. Mere elastiske jakker som softshell- eller fleecejakker kan bæres tæt til kroppen, mens robuste hardshell-materialer kræver et lidt bredere snit. Hvis du er konstant på farten, er en let softshell- eller fleecejakke med optimal bevægelsesfrihed det rigtige valg. Det anbefales at have flere lag på til udendørs eventyr efter løgprincippet. På den måde kan du nemt reagere på temperatur- og vejrændringer og tilpasse dit tøj.

FUNKTIONELLE JAKKER: RENGØRING OG PLEJE

Funktionsjakker og outdoorjakker bør ikke vaskes for ofte. Når du vasker, skal du følge producentens anvisninger på etiketten. Brug et mildt, flydende universalvaskemiddel, måske endda et særligt funktionelt vaskemiddel. Brug ikke blødgøringsmidler, klorblegemidler eller andre kemiske tilsætningsstoffer. Tørres ikke ved centrifugering, og brug den skånsomme cyklus. Nogle udendørsjakker - især fleece- eller softshell-modeller - skal imprægneres igen efter vask (se producentens anvisninger).

UDENDØRS JAKKER HOS KELLER SPORTS

I Outdoor Shop hos Keller Sports finder du et stort udvalg af forskellige udendørsjakker og funktionsjakker til alle slags udendørs eventyr. Jakker, frakker eller parkaer af høj kvalitet fra kendte producenter som The North Face, Mammut, adidas Terrex, Dynafit, Patagonia, Haglöfs, Fjällräven, Bergans, Peak Performance, Schöffel, PYUA, Salomon og Gore Wear. I Outdoor Jacket Outlet finder du også nedsatte funktionsjakker - dvs. reststørrelser, enkeltvarer eller sæsontilbud. Det kan betale sig at være hurtig!