• 10% rabat på alle varer i butikken*
  • Gratis forsendelse fra 599 DKK
  • Members Only: Adgang til eksklusive produkter
  • 12 måneder for kun 75 DKK*
Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.

UDENDØRS SKJORTER: DE STØRSTE FORDELE

At tage din normale T-shirt på, når du vandrer eller tager på tur i naturen, er i det mindste en dårlig mulighed, men faktisk ikke en mulighed. Bomuld er velegnet til daglig brug, men langt mindre velegnet til sport. Hvis du sveder, bliver den mættet, og trøjen bliver tung og ubehagelig at have på. Du mærker en tung, våd skjorte direkte på kroppen og begynder at fryse, da vinden pludselig sætter ind. Bomuldsbeklædning er heller ikke robust. Outdoor-trøjer derimod transporterer aktivt fugten væk fra kroppen takket være særlige funktionelle fibre og bliver ikke mættede. Følelsen af at bære er stadig behagelig. Både når det er varmt, og når vinden tager til i styrke. Skjorterne er lette, åndbare og behageligt kompakte. Så du kan pakke endnu en i din rygsæk til nødstilfælde.

UDENDØRS SKJORTER: HVILKE MATERIALER ER DER?

Funktionelle fibre giver skjorter til udendørs sport deres særlige egenskaber. Disse er ofte af polyester eller nylon. Begge fibre tørrer hurtigt, er lette og knækker ikke. Tilsætningen af elastan skaber en strækvirkning, som gør, at trøjen tilpasser sig dine bevægelser. Nogle modeller har også en vandtæt membran. Outdoor-trøjer til koldere dage er enten lavet helt af merinould eller har forstærkninger af isolerende, hurtigtørrende fåreuld, der forhindrer lugtgener.

HVAD ER KENDETEGNENE VED EN OUTDOOR-TRØJE ?

Du skræddersyr din outdoor-trøje til forholdene på din vandretur og til dine behov og præferencer. Til enhver temperatur, enhver temperaturfornemmelse og ethvert vejrforhold finder du den rigtige trøje - også i vores Outdoor Shop:

  • Langærmet, kortærmet, uden ærmer: Afhængigt af sæsonen og dine egne (temperatur-)behov vælger du snittet. Kort. Lang. Helt ærmeløs. Outdoor-skjorter fås i alle designs.
  • Med/uden lomme(r): Især på kortere ture i højsommeren skal din bagage være så kompakt som muligt. I udendørs skjorter med lommer bærer du de vigtigste ting ? Smartphone, penge, energibar ? direkte på kroppen og fyld den lille rygsæk kun med proviant.
  • Uden krave/lynlås: Høje kraver kan føre til varmeophobning. Derfor har udendørs skjorter normalt runde kraver, og nogle har også en lynlås. Hvis det bliver for varmt, kan du åbne lynlåsen for at give ekstra luftcirkulation.
  • Åndbarhed: Varme må ikke ophobes mellem fiber og krop. Premium outdoor-trøjer er derfor åndbare og sikrer en effektiv udveksling af varme og luft.
  • Fugttransport: Når bomuld absorberer sved, varmer funktionelle skjorter først op. De transporterer aktivt fugten væk fra kroppen. Resultatet: en velreguleret kropstemperatur.
  • Termiske udendørs trøjer: Den tynde løbetrøje beskytter dig mindre godt mod kulden. Termiske modeller har derfor uld- eller varmeindlæg, der giver ekstra varme - uden at det går ud over luftcirkulationen og fugttransporten.
  • Varmende materialer: Især merinould er et ekstra varmende materiale i mange udendørs trøjer. Dette er muligt takket være den optimale blanding af funktion og lugtneutralitet.

HVORDAN SKAL EN OUTDOOR-TRØJE SIDDE?

Hvis du tager en outdoortrøje med elastan på, vil den naturligvis sidde lidt strammere og støtte overkroppens bevægelser. Kompressionsskjorter, som også beskytter musklerne, er endda skåret tæt på huden. Modeller uden stretch er ikke helt så stramme, men stadig ikke for løse. De må ikke klappe, men må samtidig ikke hæmme din bevægelsesfrihed.

DEN BEDSTE OUTDOO SHIRT TIL HVER SÆSON

Varme. Koldt. Ustabilitet. Hver årstid har sine egne karakteristika og skaber dermed sine egne betingelser for den rigtige udendørs skjorte:

Udendørs skjorter til vinteren

Du ønsker naturligvis ikke at fryse fra starten af din vandretur. Derfor fungerer outdoor-trøjen kun som et af flere lag - løgprincippet er nøgleordet her. De skal være langærmede og fremstillet af termisk materiale eller merino-materiale, men skal stadig sikre fugtaudveksling og luftcirkulation.

Udendørs skjorter til sommer

Åndbar. Hurtig tørring. Sommeren kræver lette skjorter til udendørs brug. Om du bærer korte ærmer eller slet ingen ærmer afhænger af dine personlige præferencer og måske også af intensiteten af det forventede sollys.

Trøjer til udendørs brug i overgangsperioden

Åndbarhed, fugtudveksling og funktion er afgørende i overgangssæsonen. Termiske eller merion-indsatser i funktionsskjorten giver ekstra varme uden at få dig til at svede unødigt.

HVOR (OFTE) VASKER DU SKJORTER TIL UDENDØRS BRUG?

For at undgå lugtophobning bør du vaske udendørs skjorter efter hver tur. Hvis du er på farten i flere dage, skal du blot bruge håndvasken, ellers vaskemaskinen. Følg i den forbindelse producentens temperaturanvisninger på etiketten og brug et egnet rengøringsmiddel. For at beskytte membraner og mikrofibre og samtidig bevare alle deres funktioner bør du i det mindste bruge et flydende vaskemiddel eller ideelt set et særligt vaskemiddel til funktionstøj. Pulver er ikke en mulighed. Du bør også holde spinding til et minimum. Vend desuden din udendørs trøje ud og indad til tromlen, og fyld ikke maskinen for meget. Du skal blot hænge det ud i frisk luft for at tørre det.

OUTDOOR SKJORTER HOS KELLER SPORTS

Kun kvalitet garanterer den nødvendige funktion. Derfor kan du hos Keller Sports ikke kun finde outdoor-trøjer til mænd og kvinder, men du kan også vælge din favorit blandt de bedste mærker i branchen. The North Face er lige så meget en del af vores premium outdoor-sortiment som adidas Terrex, Fjällräven eller Haglöfs. Du kan også finde trøjer fra Salomon, Schöffel og Peak Performance og bestille alle outdoorprodukter online.

GÅ IKKE GLIP AF DET!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu, få en 80 DKK voucher* og modtag jævnlige e-mails fra os med eksklusive tilbud og forsalg til dig.

Fornavn (valgfrit)
Efternavn (valgfrit)

Tak!

Aktiver venligst dit abonnement ved at trykke på linket i den e-mail, vi netop har sendt dig.