• 10% rabat på alle varer i butikken*
  • Gratis forsendelse fra 599 DKK
  • Members Only: Adgang til eksklusive produkter
  • 12 måneder for kun 75 DKK*
Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.

PASSENDE SKI - TIL DINE BEHOV

Hvilke ski der passer bedst til dig, afhænger først og fremmest af dine evner og behov. Er du nybegynder, avanceret skiløber eller (næsten) professionel? Foretrækker du at stå på ski på præparerede pister, eller er du mere tiltrukket af backcountry? Vigtige spørgsmål, som du bør besvare for at finde frem til den ideelle ski til dine behov. Vores grundlæggende oplysninger og "typesammenligning" vil hjælpe dig.

KØB AF SKI OG SKITYPER: HVAD SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?

Hvis du vil købe nye ski, bør du kende de vigtigste kategorier. Her er de: Allroundere er kompromismodeller, der er ideelle til moderat hastighed. Racecarvers og crosscarvers er relativt tunge, godt dæmpede ski, der er designet til at sikre sporing og smidighed ved høje hastigheder. De er mere anstrengende at stå på ski end allrounderne. Touringski er relativt lette og specielt designet til at passe til klatreski. Freeriders er specialiseret til skiløb i dyb sne. De er brede og giver derfor en stor løfteevne. Freestyle betyder korte ski, der er bøjet op foran og bagpå, så du også kan stå baglæns med dem.

Det er vigtigt, at de ski, du vælger, passer til dine nuværende evner, dine foretrukne skiløbseventyr og din kropsstørrelse. Easycarvers og all-round carvers anbefales til begyndere inden for vintersport. Entry-level easycarvers og allround carvers er normalt meget lette ski, der tilgiver dig små fejl. De er ofte korte, men ikke for korte. Derfor bør en tilsvarende model køres langsomt eller højst med middelfart. Ved meget høje hastigheder kan disse ski blive for ustabile.

Hvis du allerede har en vis praktisk erfaring med ski og primært står på ski for fornøjelsens skyld, er det bedst at vælge all-round carvere eller all-mountain ski. De er også velegnede til brug i baglandet, f.eks. i dyb sne på præparerede stier. Sammenlignet med all-round carvere er all-mountain ski lidt bredere end all-round carvere. Det giver mere løft i dyb sne, men gør, at skiene reagerer lidt mere trægt på klassiske skråninger. Dette fører også til en grundlæggende kendsgerning: Jo mere brede skiene er, jo oftere bør skiløberen tilbringe tid i backcountry. Vi anbefaler også ambitiøse, avancerede skiløbere at bruge all-mountain ski eller at specialisere sig efter det terræn, de er på vej til.

På den anden side har du brug for andre ski til vanskeligt terræn. Hvis du er ude efter vilde langrendsture i dyb puddersne, er freeriders eller racecarvers ideelle. Du kan også finde nogle turski hos Keller Sports. De henvender sig til alle dem, der ønsker at tage på dristige skiture.

Hvad angår samspillet mellem din højde og skiens længde, kan du bruge følgende tommelfingerregel som en rettesnor: Jo højere du er, jo længere skal dine brædder være. Du bør dog også huske på, at længden på dine ski har en indvirkning på din skiløbsevne: korte ski er mere manøvredygtige, men mere ustabile end lange ski. Hvis du lægger størst vægt på komfort, bør du derfor købe længere versioner og kortere versioner til hurtige sving.

VIGTIGE TERMER INDEN FOR SKITEKNIK

Du behøver ikke at være ekspert for at købe en ski, der passer til dig. Men hvis du kender de vigtigste termer, bliver det lettere for dig at forstå produktbeskrivelserne og træffe din beslutning.

  • Camber: Når skien står på jorden, buer den opad i midten. Denne camber kaldes camber. Når du står på skien, fordeles din vægt mere jævnt over hele skiens længde takket være camberet. Jo mere udtalt camber, jo større er kantlængden ved sving. Typiske carvingski har en tydeligt synlig camber.
  • Rocker: Rocker henviser til skiens camber. I modsætning til den typiske carvingski forskydes kontaktpunktet mellem sneen og skien mod midten: Kun en relativt kort del af skien hviler på sneen, mens den forreste og bageste del af skien løfter sig fra sneen. Denne konstruktion er ideel til dyb sne. Skien får mere løft, som en slank motorbåd på høje bølger. Omvendt er en rocker sværere at køre på hårde skråninger, fordi kantlængden - den del af skien, der virkelig "bider" sig fast i sneen, når du drejer - er kortere end på en carvingski. Udtrykket "rocker" anvendes ikke konsekvent af producenterne. Du vil støde på udtryk som "full rocker", "resort rocker", "catch free rocker" eller "adaptive rocker". Tip: Vær ikke så meget opmærksom på betingelserne, men på det anbefalede anvendelsesområde.
  • Taljen er bredden af skien på tværs af længden. Ski med stor talje er brede foran og bagpå og smalle i midten. De giver mulighed for en mindre svingradius, så de er ideelle til carving. Svage taljer har smallere ender og en knap så smal midte. Dette kan gøre kantændringer mere langsomme, men understøtter bedre glidende sving.
  • Torsion: Stivhed over for vridning langs længdeaksen har indflydelse på grebet: En torsionsstiv ski reagerer hurtigere og stærkere på hældning. Omvendt er en mindre torsionsstiv ski mere tilgivende over for kantfejl, men den griber mindre godt på isglatte skråninger.
  • Bøjningshårdhed: En blød ski, der bøjer godt, tilpasser sig jævnt til overfladen. Den bliver blødere i glatte sving - så længe torsionsstivheden og camberet er rigtigt indstillet. En hård ski giver bedre greb på pisten og er mere egnet til løb.

OFF-PISTE SKILØB

Hvis du ønsker at specialisere dig i en bestemt disciplin, er der mange passende varianter, der venter på dig i Keller Sports online shop, f.eks. freeriders eller racers. Race carvers bør være kropslængde eller endnu længere. De har også altid en lav talje og en særlig høj torsionsstivhed. Det gør dem til de rigtige ski til enhver skiløber, der ønsker at nyde suset af fart i dyb sne. Freerideski er så brede, at du næsten ikke synker ned i dyb sne. Igen en tommelfingerregel: Hvis du er til ski i blød, puddersne, skal du bruge ekstra brede freerideski. En anden bemærkning om turski: De skal være lette, men også brede, så du får nok kontaktflade og flydeevne på dine nedkørsler. Afhængigt af, om dit hovedfokus på turene er på opstigningen eller nedturen, bør du lægge mere vægt på den ene eller den anden egenskab.

SJOV PÅ SKI MED KELLER SPORTS

Keller Sports tilbyder dig mange forskellige varianter af ski til forskellige formål. Spektret spænder fra klassiske piste- og all-mountainski til racecarvers, freerideski og turski. Du kan vælge mellem fremragende forarbejdede og moderne designede ski fra kendte mærker som Völkl, DPS, Black Crows, Dynafit, Rossignol og Head. Lad dig inspirere af vores store sortiment og tag oplysningerne i guiden med i dine overvejelser, når du køber. Snart vil du være stabil og sikker på de smukkeste pister i verden - på førsteklasses boards, der betyder alverdens vintersport for dig!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu, få en 80DKK voucher* og modtag jævnlige e-mails fra os med eksklusive tilbud og forsalg til dig.

Fornavn (valgfrit)
Efternavn (valgfrit)

Tak!

Aktiver venligst dit abonnement ved at trykke på linket i den e-mail, vi netop har sendt dig.