Bliv premium-medlem nu, og spar 10% på alle køb* Flere oplysninger

 • 10% rabat på alle varer i butikken*
 • Gratis forsendelse fra 599 DKK
 • Members Only: Adgang til eksklusive produkter
 • 12 måneder for kun 75 DKK*
Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.
774, 1741

SKIHJELME - SIKKERHED FØRST

Beskyttelseshjelme til skiløbere blev først brugt i alpint løb. Men ikke kun slalomstænger, men også isstykker, sten og en generelt hård frossen skrænt udgør en stor risiko for skader i tilfælde af et fald. Ulykker sker både på racerbanen, i det åbne terræn og i Fun Park. En velsiddende skihjelm beskytter dit hoved mod stød og erstatter også din hue. Hjelmene i Keller Sports online shop er testet i henhold til EU-standarden EN 1077 A og B og tilbyder i øjeblikket den højeste sikkerhedsstandard. Sikkerhed først er vores motto. Alene af denne grund er en skihjelm en del af enhver vintersportsbeklædning.

KØB AF EN SKIHJELM - TEKNISKE DETALJER

Skihjelme skal ikke kun passe perfekt til dit hoved, men også kombinere komfort og sikkerhed. Her er de vigtigste funktioner, der gør skihjelme så interessante:

 • Justerbarhed: Alle gode modeller tilbyder hurtig og nem åbning og lukning af hjelmen. Nogle er specielt designet til betjening med én hånd. Det er også vigtigt, at de kan justeres komfortabelt, og at de også kan bruges med skihandsker. Forskellige modeller har særlige størrelsesjusteringssystemer til finjustering af pasformen.
 • Ventilationssystemer: Avancerede ventilationssystemer er med til at regulere temperaturen. På denne måde kan du klare de ekstreme temperaturforskelle mellem sportslig anstrengelse og turen i skiliften.
 • Passer til skibriller: God ventilation forhindrer, at skibrillerne dugger til. Hjelmmodeller af høj kvalitet har integreret visir. Nogle af disse er ægte vidundere inden for optisk teknologi: specielle belægninger forhindrer tåge, og nogle modeller er selvtyndende.
 • Hovedtelefonvenlig: Hvis du kan lide at lytte til musik eller foretage telefonopkald, skal du sikre dig, at hovedtelefoner eller øretelefoner nemt kan bæres under hjelmen. Forskellige mærker tilbyder særlige apparater til dette formål. Selv professionelle skiløbere bør naturligvis ikke lade sig distrahere under kørslen.
 • MIPS-teknologi: MIPS står for "Multi-Directional Impact Protection System". Denne teknologi blev udviklet for at beskytte hjernen bedre i tilfælde af et skråt slag med de tilsvarende kraftige rotationsbevægelser.

HVORNÅR HAR DU BRUG FOR EN NY SKIHJELM?

Hvis du ikke allerede har en skihjelm, er det på høje tid at overveje at anskaffe dig en. Moderne skihjelme har en knækzone lavet af elastisk EPS-materiale. Hvis dit hoved rammer en hård forhindring, vil knækzonen revne og gå i stykker, og selv om skaden ikke er synlig udefra, bør du udskifte hjelmen med en ny model for at være på den sikre side.

Tidens tand er også en del af skihjelmene, og en ubrugt skihjelm holder i ca. otte år. Hjelmen skal helst opbevares køligt, tørt og mørkt på et sted uden mekanisk eller kemisk påvirkning. Ved regelmæssig brug aftager levetiden tilsvarende. Desuden øges sikkerhedsstandarderne konstant, så du bør forkæle dig selv med en ny model med ikke alt for lange mellemrum.

Ikke kun på grund af beskyttelsen af dit hoved bør du anskaffe dig en skihjelm. På mange skisportssteder, især i Østrig og Italien, er hjelme obligatoriske på pisterne. Dette rammer især børn og teenagere, men voksne opfordres også til at bære skihjelm. Prominente sager som Michael Schuhmacher og Dieter Althaus har vist, hvilke drastiske konsekvenser en ski-ulykke kan have.

HVORDAN SKAL EN SKIHJELM SIDDE PÅ DIT HOVED? HVORDAN DU FINDER DEN RIGTIGE STØRRELSE

Som med alle andre beskyttelseshjelme er det vigtigt at købe skihjelmen i den rigtige størrelse, så du er optimalt beskyttet mod ulykker. Når det kommer til spørgsmålet om, hvordan en skihjelm skal sidde, skal du finde den perfekte middelvej. På den ene side bør skihjelmen ikke trykke ubehageligt på hovedet, på den anden side bør den ikke vakle, for ellers ville der naturligvis ikke være garanti for fuldstændig beskyttelse. Hvordan du finder den rigtige størrelse til din nye skihjelm, forklarer vi her.

Det er relativt nemt at måle med et målebånd eller en tråd. Placer målebåndet eller tråden én gang rundt om hovedet, så det løber lige over øjenbrynene og mødes på bagsiden af hovedet. Den målte omkreds er den hjelmstørrelse, du skal vælge til din nye skihjelm. Dette er dog ikke helt slutningen på historien.

Hjelmstørrelser angives normalt i et interval på ca. 3 cm, dvs. en størrelse er f.eks. 55 - 59 cm. Det skyldes, at hver hjelm skal tilpasses individuelt til dit hoved. For at gøre dette tager du hjelmen på og helst også dine skibriller. Skihjelmen skal slutte lige over øjenbrynene, ligesom målebåndet, når du måler hjelmstørrelsen. Luk derefter hageremmen, så hjelmen ikke er for løs, men heller ikke for stram. De fleste skihjelme har også et integreret tilpasningssystem. Med dette system kan du tilpasse hjelmen endnu mere præcist til dit hoved. Hvis du kan lide at bære en hue under din hjelm, skal du tage højde for dette, når du vælger størrelse og tilpasser hjelmen til dit hoved.

Du bør derfor også prøve dine skibriller for at finde ud af, om hjelm og skibriller passer godt sammen. Du kan se det ved, at den øverste kant af skibrillerne er så tæt som muligt på hjelmens forkant. Dette sikrer optimal ventilation og beskyttelse af hovedet.

HVILKE TYPER HJELME FINDES DER?

Skihjelmene i Keller Sports Shop er forskellige i farve, form og visuelt design. Forskellen er dog den individuelle konstruktion. Som en passioneret skiløber, der er hjemme på pisterne, bør du overveje at købe en hybridmodel med innovative højteknologiske funktioner. In-mold-hjelme af polycarbonat er også særligt populære, da de er behageligt lette og behagelige at have på.

Hardshell-modeller er derimod udstyret med en tyk yderskal af hård plast eller kulstof, og yder- og inderskallen bindes fast sammen i en produktionsproces i flere faser. Et ventilationssystem i hullet sørger for den nødvendige luftcirkulation, så sveden hurtigt kan fordampe, og du bevarer et køligt og tørt hoved. På grund af deres tykke ydre skal er hardshell-modeller mere sikre end in-mold-hjelme og er derfor særligt populære blandt racerkørere, freeridere og freestylere.

HJELME MED OG UDEN VISIR - EKSKLUSIVE MÆRKER

En vigtig faktor for skihjelme er også beskyttelsen af øjnene. I princippet kan du vælge mellem to typer: Skihjelme uden eller med visir. Hjelmene uden visir er naturligvis lidt lettere. Omkring øjnene har man brug for skibriller, der kan hægtes fast i den medfølgende clips bag på hjelmen. Dette forhindrer også, at brillerne falder af.

Skihjelme med visir er især for brillebærere et godt alternativ. Ofte passer synshjælpen ikke perfekt under skibrillerne og forårsager trykpunkter eller endda begrænset synlighed. Under skihjelmens visir kan du dog uden problemer bære dine briller og stadig være godt beskyttet mod sol, sne, regn eller andet.

IN-MOLD SKIHJELME - FJERLET BESKYTTELSE

Komfort og beskyttelse kombineret i én hjelm? Det er muligt! Inderskallen på in-mold-skihjelme er fremstillet af ekspanderet polystyren, forkortet EPS. Den ydre skal er lavet af tyndt polycarbonat. De to dele smeltes fast sammen og støbes sammen i et enkelt trin. Da det yderste lag er meget tyndt, vejer skihjelmene meget lidt. Typisk for in-mold-skihjelme er også de relativt store ventilationshuller, som ikke på nogen måde går ud over beskyttelsesfunktionen.

På meget kolde dage kan luftcirkulationen dog få hovedet til at køle ned. For at modvirke dette har mange in-mold skihjelme specielle skydere til at lukke hullerne. Hvis du kun står på ski en gang imellem, kan lide at have et pust af ingenting på hovedet og nyde friheden, bør du vælge en sådan model.

SKIHJELME ONLINE - KOMFORT OG FUNKTIONER

Hvis du ønsker at være så sikker som muligt på ski, ved du, at der ikke er noget alternativ til en skihjelm. Den er en del af basisudstyret, og takket være de nyeste teknologier fås den i forskellige versioner, så du kan vælge den rette ledsager til hvert af dine eventyr.

 • Effektiv hovedbeskyttelse med reduceret risiko for ulykker
 • Fremragende luftcirkulation
 • Let vægt
 • Komfortabel polstring
 • God pasform
 • Fremragende fugthåndtering

BESKYTTE DIT HOVED

Skihjelme minimerer ikke kun risikoen for skader, de ser også godt ud. Se vores store udvalg igennem og find din nye yndlingsmodel, som nu kan ledsage dig på pisterne. Hvis din nye hjelm passer til resten af dit udstyr, er der intet, der kan holde dig væk fra dine ski eller dit snowboard.

GÅ IKKE GLIP AF DET!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu, få en 80DKK voucher* og modtag jævnlige e-mails fra os med eksklusive tilbud og forsalg til dig.

Fornavn (valgfrit)
Efternavn (valgfrit)

Tak!

Aktiver venligst dit abonnement ved at trykke på linket i den e-mail, vi netop har sendt dig.