Bliv premium-medlem nu, og spar 10% på alle køb* Flere oplysninger

  • 10% rabat på alle varer i butikken*
  • Gratis forsendelse fra 599 DKK
  • Members Only: Adgang til eksklusive produkter
  • 12 måneder for kun 75 DKK*
Kuponkoden er kopieret til udklipsholderen.
774, 1744

SKISTAVE: FOR EN GOD FORNEMMELSE PÅ PISTERNE

Skistave er uundværlige til alpint skiløb. De hjælper dig med at holde din krop spændt, at rette dig op og at støtte dine bevægelser. Det betyder, at du vil være mere stabil og sikker på dine ski og vil kunne holde balancen. Desuden kan du bruge stængerne til at styre retningen efter behag. Professionelle bruger skistave for at optimere deres hastighed og sikre optimal timing. En skistav består af forskellige komponenter. Disse omfatter selve stangen samt et håndtag med en løkke i den øverste ende og en spids med en plade i den nederste ende. Pladen forhindrer stangen i at synke for dybt ned i sneen.

DEN DETALJEREDE KONSTRUKTION AF EN SKISTAV

Skistave er for det meste hule og lavet af fiberkompositplast, letmetal eller en kombination af begge dele. Dette resulterer i en relativt let vægt. Diameteren på røret er normalt mellem en og to centimeter. I alpinsport er stængerne normalt omkring taljehøjde. I langrend og især i skøjteteknikken når højden op til øjnene. I den øverste ende er der et håndtag, som normalt er udstyret med fingerudsparinger og en løkke. Med nogle modeller kan du hurtigt klikke løkken ind og ud af stangen. Takket være løkkerne mister du ikke stængerne, hvis du slipper dem et øjeblik. I den nederste ende er der en op til ti centimeter lang spids med en plade over den.

SÆRLIGE FORMER FOR SKISTAVE

Den mest almindelige standardmodel er fremstillet til alpin vintersport. De konventionelle skistave er lige som en terning. Til nedkørsel bruger sportsfolk ofte buede racerstænger af hærdet aluminium eller kulstof. De specielle racergreb sikrer et fremragende greb selv ved høje hastigheder. Den buede form har den fordel, at skistavene næsten ikke giver luftmodstand i den typiske nedkørsel og dermed har en gunstig indflydelse på hastigheden. Stokke til skiturister er derimod en specialitet. De bruger gerne teleskopstænger, der kan justeres i længden. For at gøre transporten lettere kan du skubbe dem sammen og dermed komprimere dem. Sneskovandrere bruger også gerne denne variant til deres sport.

EKSTRAUDSTYR, DER GIVER MENING

Hvis sikkerheden er vigtig for dig, bør du sørge for, at stængerne har justerbare sikkerhedsbøjler. De åbner af sig selv i tilfælde af en ulykke og frigør din hånd. Hvis du vil have det særligt behageligt, kan du vælge stænger med bløde greb. Modeller med et system med dobbelt tæthedsgrad giver en særlig høj grebsstyrke. Der er også betydelige forskelle med hensyn til spidsen. Normalt er spidserne lavet af stål. Af sikkerhedshensyn er de afstumpede. Racerstænger har derimod meget skarpere spidser af hårdmetal. Især på meget isede og hårde skråninger giver de dig enorme fordele. Hvis du står meget på ski og kan lide at stå på ski i dyb sne, bør du være opmærksom på større plader. Skistavene vil så ikke synke så dybt ned i jorden.

FORDELENE VED SKISTAVE

Et par skistave er blot en del af basisudstyret til alpinsport og giver derfor kun fordele. Den eneste ulempe er, at du er nødt til at tage to stykker mere med på pisterne:

  • sikker balance og stabilitet
  • mulighed for at ændre retning
  • mere momentum og hastighed
  • bedre kropsspænding

FIND DEN RIGTIGE SKISTAV TIL DIG NU!

Vores sortiment omfatter skistave i forskellige længder fra forskellige mærker og med forskellige funktioner og designs. Længden på skistaven afhænger af din højde. For at bestemme de rigtige mål skal du vende stangen rundt og gribe den under pladen. Hvis overarmen danner en ret vinkel med underarmen, passer stanglængden perfekt til dig. En anden mulighed er at multiplicere din højde med 0,7. Hvis resultatet varierer mellem to længder, skal du i bedste fald tage den største variant.

GÅ IKKE GLIP AF DET!

GÅ IKKE GLIP AF DET!

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu, få en 80DKK voucher* og modtag jævnlige e-mails fra os med eksklusive tilbud og forsalg til dig.

Fornavn (valgfrit)
Efternavn (valgfrit)

Tak!

Aktiver venligst dit abonnement ved at trykke på linket i den e-mail, vi netop har sendt dig.